Baharatlı ve kırmızı soğanlı tart
MALZEMELER
Hamuru için:
- 1+3/4 su bardağı un
- 100 gram soğuk tereyağı
- 2 çorba kaşığı parmesan peyniri
- 1 tatlı kaşığı tane kimyon
- 4-5 çorba kaşığı buzlu su
- Yarım çay kaşığı tuz
Dolgusu için:
- 500 gram piyazlık doğranmış kırmızı soğan
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 6-7 adet kakule (tohumları çıkarılmış)
- 1 tatlı kaşığı top kekik
- 1 çay kaşığı pulbiber
- İki tutam rendelenmiş muskat
- Yarım çay bardağı balzamik sirke
- 2 çorba kaşığı esmerşeker
- 100 ml krema
- Yarım çay bardağı süt, 2 adet yumurta
Üzeri için:
- 100 gram keçi peyniri
- 4 dal biberiye
YAPILIŞI
Tart hamuru için tüm malzemeyi geniş bir kaba alıp yoğurun ve sert bir hamur elde edin. Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 15 dakika dinlendirin. Hamuru tart kalıbınızın içini kaplayacak büyüklükte açın. Kenarlarını da kaplayacak şekilde içine yerleştirin. Dolgusu için zeytinyağını geniş bir tavaya alın. Üzerine soğan ekleyip kısık ateşte 15-20 dakika karıştırarak pişirin. Kekik, pul biber, kakule, balzamik sirke ve şekeri ekleyin. Karışım parlak olana dek, yaklaşık 10 dakika daha pişirin ve ocaktan alın. Soğuduktan sonra tartın üzerine yerleştirin. Krema, süt ve yumurtayı çırpın. Üzerine muskat ekleyin. Karışımı tartın üzerine gezdirin. Dilimlenmiş keçi peynirini koyun. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri pembeleşene dek pişirin. Dilimleyip biberiye ile süsledikten sonra servis yapın.
Aşçı Şefika Günyel
Haber Kaynak : SABAH.COM.TR
"Yayınlanan tüm haber ve diğer içerikler ile ilgili olarak yasal bildirimlerinizi bize iletişim sayfası üzerinden iletiniz. En kısa süre içerisinde bildirimlerinize geri dönüş sağlanılacaktır."